Diferite Tipuri de Ulei de Motor Auto

De fiecare dată când motorul mașinii dumenavoastră este în funcțiune și pornește, efectele secundare ale procesului de ardere pot determina contaminarea uleiului de motor. După ce numărul acestor contaminanți va crește, se va forma un nămol dens care se va depune în anumite zone greu de curățat ale motorului. Folosirea unui uleiul de motor auto de proastă calitate sau neschimbare uleiului de motor la intervale regulate de timp, poate favoriza apariția acelui nămol enervant.

Atunci când orificiile de ulei ale motorului și componentele sale vor fi contaminate, eficiența, performanța și consumul redus de combustibil ale vehiculului dumneavoastră vor avea de suferit. Mai mult, aceste depuneri enervante rețin căldura la nivelul motorului, acest lucru nefiind recomandat, întrucât conduce la o supraîncălzire a motorului. 

Pentru a evita asemenea situații, este bine să aveți informații despre fiecare tip de ulei de motor auto, pe care l-ați putea folosi. 

Ulei Sintetic

Uleiul sintetic a fost conceput ca un produs chimic, moleculele sale vechi având o formă uniformă, cu proprietăți mai avantajoase și cu mai puține impurități, comparativ cu uleiurile minerale. Pentru că aditivii mai performanți sunt folosiți în crearea uleiurilor sintetice, aceștia tind să aibă o performanță mai bună la extremitățile spectrului de temperatură, indiferent dacă este scăzută sau mare.

Uleiul Mineral

Uleiul mineral este realizat în diferite forme calitative și grade de vâscozitate. Uleiurile minerale sunt recomandate șoferilor care obișnuiesc să șofeze și mașinilor cu motoare simple. Șoferii care au un stil variat de conducere sau care tind să accelereze constant le sunt recomandate uleiurile sintetice, pentru că au o durată de consum și o durată de viață mai lungă.

Uleiul pentru Kilometrii Mulți

Uleiul pentru Kilometrii Mulți a fost special conceput atât pentru vehiculele mai noi, cât și pentru cele mai vechi, cu un kilometraj de peste 100.000 de kilometri. Aceste uleiuri, realizate dintr-o combinație specială de formulare și aditivi, favorizează arderea redusă a uleiului de motor, prevenind astfel scurgerile de ulei care pot apărea atât în cazul motoarelor cu kilometri mulți, cât și în cazul mașinilor mai  vechi. 

UleI Semi-Sintetic

Uleiurile semi-sintetice utilizează o combinație de uleiuri minerale și sintetice, pentru a obține o rezistență suplimentară la oxidare comparativ cu uleiul mineral. Mai mult, acest tip de ulei de motor conferă proprietăți excelente în cazul temperaturilor mici motorului dumneavoastră prețios.

Ce Tip De Ulei de Motor Vi Se Potrivește Cel Mai Bine?

Acum că sunteți familiarizați cu aceste tipuri de ulei de motor, puteți să apreciați care dintre acestea se potrivește cel mai bine mașinii dumneavoastră. Sunt mulți factori pe care trebuie să îi aveți în vedere. Primul este vârsta mașinii dumenavoastră. Aveți câteva sute de mii sau câteva mii de kilometri conduși? Recomandarea standard este că mașinile cu peste 75.000 de mile trebuie să utilizeze ulei pentru kilometri mulți. Mai mult, trebuie să aveți în vedere stilul dumneavoastră specific de șofat, precum temperatura din zona în care trăiți.

Asigurați-vă că respectați manualul de instrucțiuni ale vehiculului, pentru a afla tipul potrivit de ulei de motor, gradul, intervalul de scurgere de ulei și vâscozitate specifică motorul mașinii dumneavoastră. Alegerea uleiului de motor pentru mașina dumneavoastră poate fi ușoară, dacă veți avea în vedere toti factorii esențiali.

Doriți să vă curățați mașina în interior și în interior? Citiți articolul temă cosmetica auto și citiți sfaturile pentru o mașină mai curată.

Ați putea fi, de asemenea, interesat: