De ce ai nevoie de cPanel

cPanel este liderul în industrie și standardul pentru programele de administrare a gazdelor web. Multe persoane chiar solicită acest program atunci când caută un furnizor de gazde potrivit pentru site-urile lor. Cu toate acestea, adevărul este că mulți dintre aceștia nu știu sau nu înțeleg despre ce este vorba și motivul pentru care au nevoie de el. Unele persoane cred că cPanel este un serviciu de gazde web la fel ca Virtual Private Server sau VPS.

cPanel – Ce este?

cPanel este un tip de panou de comandă web folosit pentru a administra conturile pentru gazde web. Acesta vă pune la dispoziție toate uneltele de care aveți nevoie pentru a crea, administra și gestiona cu succes website-urile voastre folosind browserul web favorit.

Panoul de control cPanel
Panoul de control cPanel este ușor de utilizat

Acest software vă permite să creați conturi FTP, conturi de email, sub domenii și domenii, CDN-uri, și orice altceva aveți nevoie pentru website-urile voastre.

În cel mai general sens, cPanel este un software vă va ușura sarcinile de web hosting foarte mult. Asta înseamnă că fără cPanel, va fi mult mai dificil și mai stresant să vă administrați website-ul.

Importanța lui cPanel 

Acum că aveți o idee general despre ce anume este cPanel, următoarea întrebare va fi legate de motivul pentru care aveți nevoie de el și de ce nu puteți folosi alte programe similare pentru a gestiona website-urile.

Această întrebare are un răspuns foarte simplu. Aveți nevoie de cPanel în principal deoarece este cel mai bun panou de comandă web de pe piață. Nu există un alt tip de software pentru web hosting care să aibă la fel de multe funcții ca acesta.

Video: Instalează WordPress în Cpanel

Pentru a înțelege mai bine acest concept, mai jos sunt principalele motive pentru care cPanel este cel mai bun software de administrare a gazdelor web de pe piață.

Rapid și ușor de instalat

Creatorii cPanel s-au asigurat ca toate tipurile de utilizatori să poată instala și încărca plugin-uri, fișierele, precum și alte aplicații cu ajutorul software-ului lor, inclusiv și cei care nu au pregătire tehnică sau experiență.

Interfața cPanel este foarte ușor de utilizat și are tutoriale încorporate, iar informațiile de acces sunt ușor accesibile și disponibile tuturor. 

Ușurință în utilizare 

cPanel folosește o interfață simplă și clară, cu care se lucrează foarte ușor. Toți utilizatorii, de la veterani până la începători, vor fi mai mult decât mulțumiți de ușurința cu care pot lucra pe site-ul lor folosind interfața cPanel.

Alocarea paginilor spațiale, gestionarea lucrărilor Cron, crearea bazelor de date și editarea site-urilor web se pot face în câteva minute. Nu trebuie să faceți decât un singur clic pentru a îndeplini orice sarcină.  E atât ușor și simplu de utilizat încât oricine îl poate stăpâni într-o perioadă scurtă de timp.

Având aceste beneficii, este ușor de văzut de ce cPanel rămâne cea mai bună alegere atunci când vine vorba de un software de administrare a gazdelor web.

Ați putea fi, de asemenea, interesat: