Cremă antirid și modul în care aceasta acționează pe pielea noastră

În timp, pielea se regenerază mai încet, își pierde din ce în ce mai mult umiditatea și devine mai uscată, astfel încât ridurile apar, țesuturile se relaxează, pielea nu mai arată ca înainte. Formarea secreției de sebum și hidratarea scăzută fac ca pielea să fie mai puțin protejată și mai sensibilă la influențele externe. Acesta este momentul în care cremele anti-rid devin foarte importante.

Îmbătrânirea este un proces inevitabil, dar de multe ori îngrijirea și stilul de viață neadecvat contribuie la a face pielea noastră prematur mai bătrână. Pentru a încetini procesul de îmbătrânire prematură a pielii și pentru a încuraja pielea noastră să-și îndeplinească în mod independent toate funcțiile, este necesar să o tratăm bine atât din interior, cât și din exterior. Putem realiza acest lucru cu o cremă bună anti-rid, în exterior și o dietă sănătoasă și echilibrată, din interior.

Crema anti-rid

Atunci când vă alegeți crema anti-rid, este important să țineți cont de calitatea preparatului și să alegeți produsele care se potrivesc cu starea actuală a pielii, care va menține pielea activă, indiferent de vârstă. De asemenea, este important să nu începeți să utilizați crema anti-rid prea devreme viață, deoarece cremele “anti-îmbătrânire” conțin de obicei concentrații mari de ingrediente active. Astfel de produse ar putea compensa absența sau lipsa de substanțe active din piele, făcându-l mai leneș sau ar putea schimba unele procese ale pielii care sunt necesare.

Uleiuri naturale pentru piele matură

Uneori este mai bine să utilizați produsele naturale și plante pentru a vă păstra tenul tânăr și proaspăt. Unele plante și uleiulire lor sunt cunoscute a fi foarte bune pentru pielea noastră și pentru a preveni ridurile și ele sunt adesea o parte esențială a fiecărei creme antirid.

Crema anti-rid

Uleiul de măceșe conține antioxidanți puternici. Datorită combinației unice de acid gras care previne radicalii liberi, este de asemenea un ulei regenerativ extrem de puternic, care dă ton pielii. Uleiul de nuci de macadamia este foarte rapid absorbit în piele. Uleiul de macadamia are o culoare aurie, aromă distinctivă de nuci și textura fină. Este bogat în acid palmitoleic, care se găsește în pielea tânără și, prin urmare, este extrem de potrivit pentru tratarea pielii uscate și mature. Puteți găsi adesea acest ulei ca parte integrantă a celor mai bune creme antirid. Uleiul de trandafir sălbatic este extrem de bogat în acizi grași esențiali, precum și carotenoide și vitamina E. Este deosebit de eficient pentru tratamentul ridurilor și hiper pigmentării, deoarece funcționează bine în combinație cu uleiul de primroză de seară. Calmează eficient pielea, promovează hidratarea și regenerarea și reduce ridurile. Este bogat în acizi grași esențiali.

Ce conține creme antirid

Uleiul de argan, ca parte a unei creme antirid este foarte bogat în acizii grași nesaturați, incluzând acidul linoleic, și protejează regenerarea pielii. Acizii grași stimulează, de asemenea, oxigenarea celulară, care ajută la restabilirea echilibrului de bază al apei și lipidelor în straturile exterioare ale pielii. În acest fel, previne uscarea pielii și pierderea elasticității, ceea ce înseamnă prevenirea ridurilor, iar pielea devine mai moale și mai fermă. Efectul împotriva formării ridurilor este mărit de prezența unor cantități mari de vitamina E, cunoscută ca cel mai puternic antioxidant biologic. Proprietățile sale neutralizează radicalii liberi.

De asemenea, vitamina E protejează membranele celulare de oxidarea lipidelor și astfel încetinește procesul de îmbătrânire, ajutând pielea și cicatricile să se regenereze. Ulei de zmeură are cea mai mare concentrație de gama-tocoferol natural, care împiedică afectarea pielii prin expunerea prea mare la soare. Mai mult de 80% din acizii grași din semințele de zmeură se referă la acidul gras linoleic și alfa linolenic, de aceea acest ulei este potrivit în special pentru pielea uscată, matură și deshidratată. Uleiul de zmeură este, din păcate, adesea ignorat când vine vorba de crema anti-rid.

Ingrediente de creme antirid

Ingredientele oricărei creme antirid pentru îngrijirea pielii sunt acizii AHA, retina, Q10, despre care se spune că împiedică apariția riduriloe sau ridurile deja existente. Toate au avantajele și dezavantajele lor. Chiar dacă majoritatea sunt inofensive, este important să nu le folosiți fără pauză pentru o perioadă foarte lungă de timp. Unele cercetări arată chiar că acestea pot avea efecte negative asupra sănătății. Acidul hialuronic este o componentă a pielii pielea o produce singură sau o puteți introduce în interiorul feței prin injectare sau prin cosmetice. Deoarece are o masă moleculară mare, se utilizează un hidrolizat special de enzimă care penetrează mai ușor pielea pentru a-și restabili umiditatea, moalețea și volumul.

Crema anti-rid

Acizii alfa-hidroxi (AHA) sunt folosiți pe scară largă în produsele cosmetice și acționează ca un peeling și, prin urmare, produc anticorpi prin îmbunătățirea aspectului pielii noastre. Acesta este motivul pentru care este recomandat un peeling regulat înainte de aplicarea cremei anti-rid. Preparatele de acizi AHA pot fi folosite pentru pielea uscată, pielea cu riduri și pete și pentru pielea uleioasă și cu impurități. Odată cu îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, aceasta devine mai tânără, mai strălucitoare, mai fină, are o textura și o culoare mai frumoasă, fără hiperpigmentare.

Ce este coenzima Q10?

Coenzima Q10 este o substanță activă natural prezentă în pielea umană. Aceasta permite celulelor sa fie regulat alimentate cu energie. Datorită profunzimii acțiunii coenzimelor Q10, pielea se regenerează mai repede și se oprește îmbătrânirea prematură a pielii. Acesta este ingredientul cel mai obișnuit al oricărei creme antirid. Colagenul, elastina și acidul hialuronic ca si componente naturale ale pielii îi conferă elasticitate, umiditate și finete. De asemenea, pro vitamina B5 ajută la reînnoirea celulelor, acționează ca un hidratant, netezind suprafața pielii.

Pro-Retinolul stimulează regenerarea pielii și consolidează structura acesteia. Vitamina A ajută la reînnoirea celulelor și îmbunătățește structura țesutului. Vitamina C neutralizează radicalii liberi, susține absorbția vitaminei E și este necesară pentru sinteza colagenului. Vitamina E protejează membranele celulare de radicalii liberi și astfel încetinește îmbătrânirea pielii. Vitamina F, cunoscută și sub denumirea de semințe de struguri, asigură funcțiile naturale ale pielii – reținerea umidității și îmbunătățirea rezistenței acesteia. Vitamina H, biotina, conferă multă umiditate și are un efect nutritiv asupra părului, unghiilor și straturilor exterioare ale pielii.

Concluzie

Asigurați-vă că crema anti-rid care o folosiți are majoritatea acestor ingrediente, astfel încât să obțineți cât mai mult din ceea ce pielea dumneavoastră are nevoie ca să arate tânără și sănătoasă. Crema anti-rid este cu siguranta un beneficiu al epocii moderne, unde putem combina tot ce este mai bun dintre ceea ce natura are de oferit sub forma de uleiuri primite de la plante si tehnologie, care este capabila sa o transforme intr-un produs antirid cremă de inalta calitate.

Citiți un articol despre acest subiect cadoul pentru ea.

Ați putea fi, de asemenea, interesat: